STUDIO


studio1 smallFacility House heeft de beschikking over een eigen studio in Hilversum: FH Green House Studio 1. De naam verwijst naar de duurzame wijze waarop Facility House de studio exploiteert. Zo is de locatie volledig voorzien van LED studioverlichting.

FH Green House Studio 1 heeft een vloeroppervlak van 792 vierkante meter (24 x 33 meter) en de werkhoogte is 5,80 meter. Er zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen, productieruimten, kleedkamers en ruimte voor opvang van publiek. Deze locatie is door het gebruik van LED-licht de eerste ‘groene’ studio van Nederland (een enkele kleine presentatie studio daargelaten).

studio-greenhouseHet gebruik van LED levert een energiebesparing op van zo’n 90% en reduceert tevens het gebruik van airco waardoor de totale energie- en dus kostenbesparing nog verder kan oplopen. Lighting Ambassador neemt ook het dagelijkse studiobeheer voor zijn rekening. De sales en planning zijn in handen van Facility House.

De FH Green House Studio is gevestigd aan de Mussenstraat 47 in Hilversum, direct naast Werf 35, de verzamelplaats voor gamebedrijven, startups, kunstenaars en creatieven. Het is een plek waar veel startende ondernemers en kleine bedrijven met een creatieve insteek een kantoor houden. Op hetzelfde terrein zijn het populaire restaurant Chef Aan De Werf en het hoofdkantoor van La Place gevestigd. Bij La Place is tevens een restaurant aanwezig waar in overleg met La Place productiecatering mogelijk is.