Nieuwe Canon Cine Servo lenzen

cine-servo-17-120mm-t2-95-zoom-lens-digital-drive-3q-right-grip-d

Het gebruik van ‘large sensor’ camera’s wordt steeds populairder. Ook Facility House ENG werkt al vele jaren met dergelijke ’35mm’ videocamera’s zoals de bekende  Sony PMW-F5 en PXW-FS7. Naast de mogelijkheid om op 4K te draaien, zijn het ‘filmisch’ effect (de mooie scherptediepte en het grote dynamische bereik in helderheid, contrast en kleur) goede argumenten om met ‘large sensor’ camera’s te draaien. Omdat goede (zoom)lenzen noodzaak zijn om alle mogelijkheden te benutten en bovendien prettig te kunnen werken investeren wij ook hier in. Sinds kort hebben we ons arsenaal aan Canon Cine Servo 17-120 PL-mount zoomlenzen daarom uitgebreid.

Met een ruim brandpuntbereik van 17 – 120 mm is het objectief bij uitstek geschikt voor cameramensen die werken in zowel traditionele televisie- als filmomgevingen.

De afneembare drive unit is ideaal voor gebruik als ENG of documentaires. De drive unit is even groot als die op de meeste ENG-objectieven en geeft daarom hetzelfde gevoel, waardoor lange opnamesessies comfortabeler worden. Met een razendsnelle zoom en aanpassing van iris en focus, kunnen cameramensen direct reageren op veranderingen in een scène, terwijl de voorziening voor lage snelheden ongekende controle biedt over langzaam zoomen, zodat precies het gewenste effect kan worden bereikt. Onmiddellijke activering betekent dat in stressvolle situaties geen shot wordt gemist.

De lens is ook prima geschikt voor statiefgebruik tijdens studio- of buitenopnamen. Zoom, focus en iris kunnen worden bediend met de bestaande zoom- en focusopdrachten van Canon, waardoor essentiële parameters van het beeld nauwkeurig en handig worden geregeld, zonder dat de gebruiker het objectief aanraakt. Ook virtueel studiogebruik wordt ondersteund, dankzij een geavanceerd 16-bits coderingsprogramma.

Het gebruik van ‘large sensor’ camera’s wordt steeds populairder. Ook Facility House ENG werkt al vele jaren met dergelijke ’35mm’ videocamera’s zoals de bekende  Sony PMW-F5 en PXW-FS7.  Naaste de mogelijkheid om op 4K te draaien, zijn het ‘filmisch’ effect (de mooie scherptediepte en het grote dynamische bereik in helderheid, contrast en kleur) goede argumenten om met ‘large sensor’ camera’s te draaien. Omdat goede (zoom)lenzen noodzaak zijn om alle mogelijkheden te benutten en bovendien prettig te kunnen werken investeren wij ook hier in. Sinds kort hebben we onze arsenaal aan Canon Cine Servo 17-120 PL-mount zoomlenzen daarom uitgebreid.

Neem voor meer informatie of een demo contact met ons op.